2011 m. sausio 13 d., ketvirtadienis

Kas yra Angelas?

             Manoma, kad  žodis angelas yra kilęs iš graikų „Angelos“, kas reiškia „žinios nešėjas“.  Krikščionių, musulmonų, žydų ir kitose teologijose angelas gali būti tas,  kuris neša žinią, vykdantysis Dievo asmuo. Visoje Biblijoje daug kur galime matyti, kad Dievo valia dažniausiai pranešama per angelus.
            Angelai yra dvasios be kūno, kurių intelektas aukštesnis, stiprybė milžiniška ir viską pranokstantis šventumas. Angelai yra sukurti iš eterio dalelių, kas juos įgalina priimti bet kokią, atsiradus staigiam poreikiui geriausiai tinkančią fizinę formą. Būdami ypatingais vaikais jie mėgaujasi artimais santykiais su Dievu, stebėdami, mylėdami ir garbindami Jį danguje.  Kai kurie jų dažnai siunčiami iš aukštybių perduoti žinią žmonėms.
            Angelai yra meilės ir džiaugsmo esmė ir šerdis iš Dievo/Deivės Širdies. Jūs paklausite- kodėl Dievo/Deivės? Ar Dievas yra vyras, ar moteris? Jis nė viena,  jis yra abu. Kai kalbame apie Dievą, kalbame apie visos Egzistencijos Aukščiausiąjį Šaltinį, didingą, nesuvokiamą, Dvasią, kuri neturi lyties, ir gali būti ir viena, ir kita tuo pačiu metu, jei tik to nori. Taigi kreipinys Dievas/Deivė turėjo tik pabrėžti tai, kad kaip jūs kreipsitės į Jį- jis/ji/tai- neturi reikšmės.
            Angelų yra nesuskaičiuojama daugybė, milijonai pulkų apie visose Visatose. Angelai yra atsidavę tarnavimui visoms laisvos valios gyvosioms esybėms, kad galėtume išmokti pajausti tokio pat lygmens besąlygišką meilę, kaip ir jie. Kiekvienas Angelas vykdo jam paskirtą užduotį be jokios abejonės, nes pasiūlyti savo Mylinčią Išmintį ir Nukreipimą jiems teikia didžiulį pasitenkinimą ir džiaugsmą. Kiekvienas šalia savęs nuolat turi Angelą, be jokių išimčių. Jie sujaudinti galimybe bendrauti su jumis ir to labai trokšta.
            Angelai buvo sukurti vienu tikslu- mylėti ir besąlygiškai tarnauti. Taip darydami Angelai išlaiko koncentraciją ties tyra meile visoje Visatoje ir todėl gali sustiprinti rezonansą tyros meilės vibracijai kada tik to prireikia. Jūs, kita vertus, esate laisvos valios būtybės. Tai reiškia, kad jūs pasirinkote plėtoti savo galimybes egzistuoti su besąlygiška meile įgydami daug patirties per daugelį gyvenimų ir įvairias egzistavimo formas. Angelai buvo sukurti subalansuojant atremti energijas arba veiksmus, kurie mylėjimą pasuktų priešinga linkme, kad jūs galų gale prisimintumėt savo tikrąją esmę.
            Krikščionybėje ir teologijoje angelas taip pat yra žemiausio ordino narys devyneriopoje dangaus hierarchijoje, t.y. kategorijoje, kuri eina tiesiogiai po archangelų. Kritęs angelas, dažnai klasifikuojamas kaip velnias, kaip pats Šėtonas; o angelas sargas yra klasifikuojamas kaip žmonių vedlys ir sergėtojas. Angelai dažniausiai vaizduojami kaip figūra su sparnais, dėvintis ilgus baltus drabužius. Taip pat kartais vaizduojami su halu, kuris spinduliuoja nuo angelo galvos didingu šviesos vainiku, tarnaudamas kaip dieviškosios išminties simbolis. Angelai nemiršta ir nesensta, jie nemirtingi, sukurti Dievo ir egzistuojantys nuo Kūrybos pradžios. Paprastai jie laikomi kaip sielų sergėtojai. Nors angelai iš principo yra dieviški, jie rodomi kaip linkę pulti ir turintys polinkį nuodėmei, ypatingai išdidumui. Vienas iš labiausiai žinomų pavyzdžių- Šėtonas ir jo puolusiųjų armija.
Angelai taip pat turi įvairias formas. Ezekielio 1:16-21, Izaoko 6:1-3 ir Apreiškimų knygoje jie aprašyti kaip priimantys ne tik žmogaus formą, bet ir daugelį fantastinių formų. Išsiskiriantis pavyzdys buvo angelas, kuris priėmė degančio krūmo formą. Dvisparnės būtybės įvaizdis daugiau skirtas simbolizuoti šios būtybės dvasinę prigimtį. Šių sparnų paskirtis yra leisti angelui keliauti per eterį, o taip pat simbolizuoti dieviškąjį autoritetą.
Angelai yra visur ir jūs galite prašyti jų pagalbos visame, kame norite. Nėra jokių ribų! Faktiškai, jei konkrečiai užduočiai nėra priskirto Angelo, jis tam sukuriamas, kaip atsakymas į jūsų maldas, tiktai jums! Taip, Jūs ir Dievybė sukuriate Angelus pagal prašymą. Angelai yra Dievo/Deivės asmeninis vizitas, tik pažemintos skalės forma. Tačiau meilė, kurią jie neša, yra neišmatuojama. Tačiau prisiminkite- Angelai yra susaistyti Laisvos valios įstatymu, todėl jie negali mums padėti tol, kol mes nepaprašome. Taigi, nepamirškite prašyti!
Ir čia vėl iškyla Dievo/Deivės klausimas. Angelai apsireiškia mums daugeliu formų ir pavidalų. Daugeliu atvejų Angelų ypatybės yra tokios subtilios, kad jie renkasi moteriškas formas, arba net moteriškų veido bruožų vyrišką kūną. Angelas pasirodo tokia forma, kuri mums geriausia.

            Dvasinis Vedlys taip pat yra laisvos valios esybė, bet įsitraukęs į tai labai ilgą laiką. Jie yra sąmoningų būtybių grupė, kurie pasitraukė už formos į buvimą tyroje šviesoje ir esmėje. Nors ir Angeliškos natūros, Dvasiniai vedliai yra laisvos valios būtybės ir todėl renkasi savo tolimesnio augimo kelią. Dvasiniai Vedliai yra išmintingieji mokytojai ir gali keliauti ir plaukioti per daug skirtingų lygių egzistavimų. Jie yra šalia jūsų nukreipti ir mokyti, kada esate nusiteikę klausyti. Jie visada bendrauja su jumis per jūsų mintis, muziką, aplinką, bet ką, kas tik gali atkreipti jūsų dėmesį,

          Kiekvienas turi bent vieną Angelą Sargą, o kartai ir du, arba tris. Angelas Sargas yra būtybė, kuri atsidavusi tarnauti ir padėti jums visą jūsų gyvenimą. Vis dėlto, tarpusavio santykiai yra gilesni nei tik tai. Jūsų Angelas Sargas buvo sukurtas iš tos pačios esmės, kaip ir jūsų siela. Tai, galima pasakyti, aukštesnysis, arba esminis jūsų aspektas. Jūsų Angelas Sargas nėra iš esmės atskirai nuo jūsų, jis yra absoliučiai ir neabejotinai atsidavęs jums ir keliauja su jumis į kiekvieną jūsų kelionę, į kurią jūs, kaip laisvos valios būtybė, pasirenkate keliauti. Jūsų Angelas Sargas susitaria su jūsų siela, kad jums padės užbaigti bet kokią užduotį, kurią nuspręsite įveikti. Dėl šios priežasties Angelai garsėja, kaip stebuklingai išgelbėjantys nuo nelaimingų atsitikimų. Jei siela nusprendžia pasilikti susikoncentravusi ties Žemiškuoju Planu duotu jai laikotarpiu, Angelas padės jums išvengti bėdos jei jūsų laikas dar neatėjo. Angelai ir jų stebuklai yra Dievo būdas likti anonimišku.
            Angelas yra išbaigtas, sujungtas ir sukoncentruotas Dieviškoje širdyje visiems laikams. Angelas neklausinėja ir neapmąsto savęs, jis paprasčiausiai būna. Būdamas savimi jis yra Dievo visada esančios meilės ir malonės ryšulėlis. Angelas sukurtas tarnauti, mylėti, apkabinti ir palaikyti tuos, kuriems priskirtas ir kurie prašo Angeliškos pagalbos. Angelai yra randami visuose Visatos kampeliuose, milijonuose Visatų! Jei jūs galėtumėt pamatyti Angelą plika akimi, jūs būtumėt nustebinti kiek jų daug yra Žemėje.  Ar kada jautėte vėsaus oro gūsio prisilietimą prie jūsų skruosto, kai esate kažkur vieni? Labai tikėtina, kad tai buvo Angelo pasitraukimas į šalį, kai jūs įėjote į Angelų susirinkimo vietą, to pats nežinodamas!

            Vis dėlto, jei jūs turite Angelą Sargą, kodėl Vedliai kontaktuoja su žmonėmis? Jūsų Angelas Sargas yra dalis jūsų amžinosios būtybės, kuris žiūri ir fokusuojasi į jus kaip į apjungtą Dievo/Deivės vaiką. Jūsų Vedlys, kita vertus, čia yra tam, kad padėtų jums padaryti lengvesnius sprendimus, kurie padės jums augti per išgyvenimus ir patirtį su džiaugsmu ir lengvumu. Ne visi Vedliai yra visam laikui. Tuomet, kai jūs išmoksite viską, ties kuo jis gali jus nukreipti, šias pareigas perims kitas Vedlys. Jūsų Angelas Sargas turi perduoti meilę ir apsaugą, jo ar jos tikslas yra duoti jums peno apmąstymams apie jūsų tikrąją prigimtį, kad niekada nepamirštumėt Dieviškumo esmės. Galima sakyti, jūsų Angelas Sargas turi „projektą“ išlaikyti dėmesį ties tuo, kas jūs iš tiesų esate, kad jūs galų gale prabustumėt šiai galutinei tiesai. Galutinei būtybei, kuri esate- tas, kuris yra tyra meilė, kuris esate Dievas!
            Kiekvienai funkcijai, kokią tik sugalvotumėt, yra skitas Angelas. Ir net daugiau. Nėra ribų tam, kiek Angelų jūs galite turėti gyvenime ir nėra jokių ribų, ko galima prašyti. Galite prašyti Angelo padėti ties bet kokiu projektu, problema ar klausimu, kuris iškilo. Galite kviesti Angelus kada tik norite ir kokiam tik norite tikslui, jei jis nenukreiptas ką nors Žemėje įskaudinti arba sužeisti. Prašykite Angelų pripildyti jūsų namus meile, prašykite jų saugoti jūsų vaikus mokykloje, prašykite jų keliauti su jumis ilgoje kelionėje, prašykite jų paremti, jei jūs bandote mesti rūkyti ar mesti svorį ir tapti sveikesniu. Prašykite Angelų pasirūpinti jūsų kompiuteriu arba padėti sprendžiant kokį nors ginčą su draugu ar giminaičiu. Nėra ribų tam, kiek galima Angelo prašyti jums padėti. Paprasčiausiai priprasdamas prie palaiminimo viskam, ką išgyvenate, ir Angelų prašymo būti visada ir visur jūsų gyvenime, savo gyvenime jūs pradėsite įkūnyti Angeliškas savybes. Būsite labiau atviri Visatos meilei ir gausai. Daugiau išgyvensite džiaugsmo, sveikatos, juoko ir Angelų sparnų pajautimo, jiems skraidant ties kiekvienu jūsų gyvenimo aspektu.
Angelų Tikėjimas!
            Daugelyje religijų, tokių kaip Krikščionybė, Judaizmas ir Islamas, tikima, kad tarp Dievo ir žmonijos yra tarpinė būtybė, vadinama angelu. Jie yra bekūnės būtybės, kurios vykdo tam tikras Dievo užduotis ir paprastai laikomi Dievo žinios nešėjais. Angelai yra gerosios sielos, skirtingai nuo jų priešingybės- demonų. Dažniausiai jie piešiami turintys žmogaus kūną, apsirengę ilgais baltais drabužiais, baltu audeklu, apsupti skaisčios šviesos, ilgais, lyg gulbės sparnais. Taip jie dažniausiai vaizduojami menininkų, dažniausiai bažnyčios paliepimu, įspėti tikinčiuosius, kad angelai yra daugiau nei žmonės. Yra atvejų, žinoma, kada angelai pasirodo kaip įprasti žmonės ir kaip tokie buvo suklaidinti (pvz. Loto istorija).

            Ankstesniais žmonijos periodais, tikėjimas dvasiomis buvo visuotinis. Primityvus žmogus tikėjo gerosiomis ir blogosiomis dvasiomis. Dvasia paprasčiausiai turėjo galių, vadinamų manna, kuriomis galėjo daryti ir gera, ir bloga. Augant Krikščionybei ir tampant didžiąja religija, tokių dvasių veikla buvo pasmerkta ir jos tapo demonais. Tikėjimas angelais ir demonais atsekamas senojoje Persijos religijoje, kurioje buvo dvi aukščiausiosios būtybės: Ahura Mazda ir jo amžinas oponentas Angra Mainyu. Pirmasis atstovauja gėrį, antrasis blogį. Abu turėjo pasekėjų ir tarnų: angelai tarnavo Ahura Mazda, o demonai- Angra Mainyu. Tai buvo pirmasis suskirstymas į gera ir bloga.
            Senajame Testamente angelai vaidina svarbią rolę, kaip žinios nuo Dievo nešėjai. Taip pat Senajame Testamente susiduriama su demonu Šėtonu. Vis dėlto, iki Naujojo Testamento atsiradimo šis Šėtonas buvo vaizduojamas kaip Liuciferis (iš tiesų Šėtonas ir Liuciferis yra du skirtingi puolę angelai), pirmasis puolęs maištininkas angelas. Naujajame Testamente angelai dalyvauja visuose svarbiuose Jėzaus gyvenimo įvykiuose. Čia jie tampa daugiau nei tik pasiuntiniai; jie vaizduojami kaip Dievo veikiantys asmenys nešantys į pasaulį nuosprendį.

Paimta iš http://www.steliart.com/angelology.html
Vertė Laura Čelo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą