2011 m. sausio 13 d., ketvirtadienis

Kodėl Indai laiko Sathya Sai Babą Dieviškąją inkarnacija

Didelės brošiūros vertimas. Ne viskas galbūt bus išdėliota sinchroniškai, tačiau padaryta kiek įmanoma nuosekliau ir suprantamiau. Gaila, negaliu įterpti Dieviškosios struktūros modelio, kadangi blog'as nepalaiko tokių struktūrinių darinių, kuriuos galima padaryti Ms Word'e. Jei kam idomu, galiu atsiųsti elektroniu paštu Word'inį variantą. Taigi:

Daugelis žmonių stebisi, kodėl milijonai žmonių visame pasaulyje meldžiasi Sathya Sai Baba‘ai kaip Dievui. Pateiksime jums paaiškinimą Dieviškos struktūros forma. Tai taip pat paaiškins, kodėl Induistai meldžiasi galybei Dievų ir Deivių. Taip pat norėtume parodyti įdomų dalyką, kodėl visos Dievų ir Deivių inkarnacijos, išminčių(dvasinių mokytojų), šventųjų, pusdievių ir šventųjų aiškiaregių gimsta Indijoje.
Šventieji aiškiaregiai pusdieviai  šventieji Mahapurish Rishis ir išminčiai (dvasiniai mokytojai)
Kai kurios dieviškosios savybės (galios) įgaunamos stiprių dvasinių praktikų metu

Keli pusdievių, šventųjų, išminčių pavyzdžiai (Aukštesniosios dvasios)
1.       RAMAKRISHNA PARAMAHAMSA, KANCHI KAMAKODY
2.       SRI AUROBINDO GHOSE SRI THARUCHA MAHASWAMI
3.       SRI VIVEKANANDA LAXMANDAS Jl, RADHAKRISHNAN
4.       CONFUCIUS SANTH KABIR JALARAM BAPU
5.       5 BAHA'U'LLAH CHINMAYANANDA NITYANANDA
6.       PRABHUPADA CHIDANAND SARASWATI (MUNIJI)
7.       LAO TSE (TAOISM) TUKARAM, PREMA PANDURANGAN
8.       RAMANA MAHARSHI, DALAI LAMA, SESHADRI
9.       NAM DEO SURDAS MAHATMA GANDHI NELSON MANDELA
10.   NARSI MEHTA MEHER BABA, DEVI MENON
11.   GURU GOBIND SINGH, BHAI BANDA SINGH
12.   MORMON JOSEPH SMITH, SIVAYA SUBRAMUNIYA
13.   SANTH GYANESHWAR GURU MAHARAJ St NICHOLAS ,
14.   SHANKARACHARYA ADI SHANKARA, YOGASWAMI (10A) SHIRDI SAI BABA = INCARNATION OF LORD SHIVA (10C)
15.   ABU BAKAR SADDIQ POPE SHENOUDA
16.   OMAR BIN KHATAB MATA AMRITA NANDAMAYI
17.   USMAN BIN AFFAN POPE DIVYANAND TEERTH
18.   ALI BIN ABITALIB IBRAHIM MORARI BAPU
19.   HAJIALI BADE BABA CHHOTE BABA SUMEDHA THERO
20.   GULAM AHMED AGHA KHAN MOTHER TERESA
21.   SAIYAD SADAT BABA - PEER RAMESH BHAI OZA
22.   SWAMI CHIDANANDA GIRIJI MAHARAJ MAHESH YOGI
23.   SWAMI BRAHMANAND VASANT BHAI SUKHLA
24.   SWAMI SIVANANDA PRAMUKH SWAMI MAHARAJ
25.   SWAMI PRAVANANDJI MAHARAJ SATHYA NARAYAN
26.   SWAMI YOGANANDA KRIPALU Jl MAHARAJ SHIVENDRA Jl
27.  DAYANAND SARASWATI SUKHDEO Jl MAHARAJ
28.   Šv. TOMAS, Šv. JONAS, Šv. ANTANAS, Šv. MARKAS ir t.t.

Baba sako- garbinkite bet kokią Dievo formą. Tiesa ta, kad Dievas- tai tūkstančiai formų ir vardų. Ek prabhu Ke Anek(vienas Dievas turi daug vardų).  Jūs garbinate Dievą su tūkstančiais vardų, bet turėtumėte pilnai suvokti, jog kreipiatės į vieną Dievą. Rama, Krsna, Govinda, Allah, Jėzus ir kt., visi šie vardai  žymi tą patį Dievą. Išlaikykite šitą tikėjimą tvirta savo širdyje ir gyvenkite prasmingą ir palaimintą gyvenimą.  Jūs turėtumėt visada būti laimingi. Laimė yra jungtis su Dievu.  Mūsų geras elgesys yra mūsų tikrasis turtas.
Baba sako- Sai nėra naujas Avataras  siekiantis sukurti naują religiją, kultą ar sektą. Jis atėjo žmogaus forma parodyti karališkąjį kelią į Dievą gerbiant savo religiją, būnant  geru krikščioniu, geru musulmonu, geru Induistu ir t.t. Bhagavanas sako: „Visų religijų tikslas užmušti netikrąjį AŠ ir leisti karaliauti tikrajam AŠ. Visų religijų motyvas yra matyti gėrį, daryti gėrį, ir būti gėriu, nes tai kelias pas Dievą“.
Visų religijų galutinis tikslas suprasti buvimą vienybėje. Gandhi
Jis sako-  Dievo vardas dovanoja žmogui begalinę palaimą. Niekam nevalia nuvertinti Dievo vardo galios. Krita Juga laikais meditacija buvo pagrindinis raktas žmogaus išsilaisvinimui. Treta Juga laikais tai buvo Yanja, o Dwapar Yuga garbinimas. Tačiau Kali Juga laikais Namasmarana yra galingiausia dvasinė praktika Dieviškos malonės gavimui. Štai kodėl Namasmarana (Dievo vardo kartojimas visomis kalbomis ar formomis) taip išplito į visus žemės kampelius. „Mano paslaptis yra už jūsų supratimo ribų“ (Baba).
„Islamas yra pasidavimas vienam Dievui. Asmuo kuris pasiduoda ir pašvenčia save Dievui gyvena taikoje su visuomene. Jis yra tas, kuris tikrai priklauso Islamui“ (Baba)
„Dievas nėra atsiskyręs nuo jūsų. Jis glūdi jūsų širdyse. Jūs galite pagauti palaiminga Dievo žvilgsnį, jei nukreipsite savo žvilgsnį į save. „
„Vaikai, jūsų krikščioniška pareiga yra gerbti savo tėvus, nes tai patinka Dievui“ (Biblija)

Yra keturi būdai giedoti Dievo vardą:
Kirtana-  dainavimas (vieno asmens);
Sankirtana-  dainavimas būriu;
Dhyana- meditacija į Dieviškumą;
Dharana- visų aukščiau minėtų būdų derinimas, tačiau pagrindinė forma lieka Dhyana.

Jūsų mirties valandą ne jūsų išsilavinimas, kvalifikacija ar turtas duos jums išsigelbėjimą, o Dieviška malonė. Todėl nuolat giedokite Dievo vardus.
Induistai deklamuoja OM 3 kartus prieš maldas- šis ritualas tuoj pat atkreipia Dievo dėmesį ir susijuongia su juo lyg telefonu.
Induistai kiekvieną mantrą pradeda vienu OM. Šis OM yra kreipinys į Dievą.
OM SHANTI, SHANTI, SHANTHIHI dažniausiai kartojamas maldos arba mantros pabaigoje, nes tai padovanoja ramybę trims subjektams- kūnui, protui ir sielai.

Swami sako- „Sanathana Dharma yra prosenelis, Budizmas sūnus, Krikščionybė anūkas ir Islamas proanūkis.  Visos religijos yra iš vienos šeimos“.  Toliau jis sako- „ Kadangi nėra atskiro sūnaus Induistams, Musulmonams,  Krikščionims , Budistams, Sikhams ir kt., nėra ir atskiros tiesos kiekvienai religijai“.
„Laimingi tie, kurių didžiausias troškimas vykdyti Dievo valią.  Dievas patenkins jų troškimą.“ (Jėzus)

Baba sako- Tėra viena religija-meilės religija. Tėra viena kalba- širdies kalba. Tėra viena rasė/kasta- žmonių rasė/kasta.  Tėra vienas Dievas- ir jis visur esantis. Leiskite būti skirtingiems tikėjimams. Leiskite jiems klestėti, leiskite Dievo vardui skambėti visomis kalbomis, įvairiais garsais ir melodijomis, kurios turi būti tobulos. Gerbkite tikėjimų skirtumus ir priimkite juos tol, kol jie negesina vienybės ugnies. Tėra vienas įstatymas- Karmos įstatymas.
Tikėjimas Dievu,  kuris yra visur, yra raktas taikai ir ramybei (Baba)
Baba sako- visos religijos yra vienos tiesos aspektai.  Visi raštai yra šventi,  visos garbinimo vietos yra šventos,  visos religijos siekia vieno to paties Dievo, nors vadina jį skirtingais vardais.
Kaip Dievas Baba supranta ir kalba visomis kalbomis. Jis niekada nemiega, jam nereikia mankštos ir valgo jis vieną šaukštą maisto per dieną.  Jis niekada neserga, niekada nekosi, neperšąla,  neserga gripu.  Jis niekada neverkia, nesijaučia pavargęs, apatiškas ir nežiovauja.  Jo ūgis 5,3 pėdos, sveria 108 svarus, jo plaukų Karūnos ilgis 9 coliai (šie parametrai niekada nesikeičia). Baba niekada nekerpa savo plaukų.  Jis niekada nesilanko pas gydytojus, tačiau gydytojai ateina pas jį, kai kitos priemonės nepadeda. Jis niekada neskaito laikraščių, knygų ar žurnalų.  Jis neturi radijo imtuvo, vaizdo grotuvo ar televizoriaus. Tačiau jis žino kas dedasi pasaulyje iki detalių.  Jis niekada neruošia kalbų, nesinešioja užrašų ar nuorodų. Tačiau jis gali kalbėti valandomis sudėtingomis temomis, dažniausiai nežinomomis žmogui temomis. Apie Baba‘os smegenis sakoma, kad tai „SUPER MEGA KOMPIUTERIS“. „Aš neskaitau knygų, bet žinau visos visatos istoriją“.  „Nėra nieko, ko nežino Sai“-Baba (Visa žinantis). Jis neturi laikrodžių, nes yra už laiko ir erdvės ribų.  Jis laiko valdovas! Baba niekada neatrodo senas, niekada nebus plikas (nors jo žemiškasis tėvas plikas) ir visada turi „Juodų plaukų karūną“ (jo Dieviškumo simbolį). Jo žemiška mama yra žila. Šlovinimas ar kritikavimas Babos neveikia. Jis visada pasirodo laimingas, besišypsantis, palaimingas ir grakščiai „plaukia“ tarp savo garbintojų kasdieniniuose susirinkimuose, kartais materializuodamas daiktus iš oro taip parodydamas savo dieviškai motinišką meilę ir tuo padarydamas pamaldžiuosius laimingesniais! Sai žino apie visus, visur ir visada. Baba (kaip Dievas) valdo visus penkis gamtos elementus, t.y. orą, vandenį, ugnį ir erdvę. Baba iš tiesų vaikščiojo vandeniu ir oru (virš žemės).  Šis fenomenas buvo stebimas kelių tikrai laimingų garbintojų.  Baba netgi sukūrė lietų be debesų, debesis, kad šie mestų šešėlį ant garbintojų ir vėją, kad šis vėsintų susirinkusius į susitikimą  žmones itin karštą dieną. Jo materializuoti objektai yra gerai sudokumentuot.  Jis iki šiol prikėlė 30 mirusiųjų. Jėzus, pagal Bibliją, tik vieną. (Visasugebantis).


Baba niekada fiziškai nebuvo išvykęs iš Indijos (išskyrus trumpa vizitą Rytų Afrikoje – Kenijoje ir Ugandoje 1968 metais). Tačiau jį matė ir fizine ir slapta forma visame pasaulyje daugelyje šalių vienu ir tuo pačiu metu ir net nufotografavo! (Visuresantis)
Taigi VISAŽINIS+VISASUGEBANTIS+VISURESANTIS=VISAGALIS (Dieviškoji formulė)
Dievas yra visuose, tačiau visi- nėra Dieve.  Todėl visi kenčia.
Gerbkite visas religijas , visos yra kelias pas Dievą. Meilė nereikalauja apdovanojimo- Meilė yra pati apdovanojimas.
Religija
Oficialios maldų dienos
Garbinimo vietos
Pagrindiniai įvykiai
Pasaulio centras
Šventraštis
Oficialus pasveikinimas
Islamas
Penktadienis
Mosque (Masjid)
Id-ul-fitr, Id-ul-adha, Ramadan/Ramzan, Muharram
Meka (Saudo Arabija)
Koranas
Assalamu Alykum, Wa Alaykum Assalam (Saalam)
Induizmas
Penkt., Šešt., Pirm., Antr.
Šventykla (Mandir)
Mahashivaratri, Ramanavami, Krishna Janmashtami, Ganesh Chaturthu, Vijaya Dashani(DurgaPooja) Deepavali
Haridwar (Indija)
Ramayam, Mahabharat, Gita, Upanishad‘os, Veda‘os
Ram Ram, Sita RAm, Namaste, Jai Sri Krsna, Hari Om Namaskaram
Krikščionybė
Sekmadienis
Bažnyčia (Girija Ghar)
Kalėdos, Velykos, Adventas, Gavėnia
Vatikanas, Italija
Biblija (Naujasis testamentas)
Nil
Budizmas
Mėnulio dienos
Šventykla Wat Vihara
Wesak, gimimas, mirtis, nušvitimas
Tibetas, Šri Lanka, Japonija ir kt.
Dhamappada, Tripitaka
Sukhi Hontu, Sawaddee
Judaizmas
Penktadienis/Šeštadienis
Sinagoga
Yom kippur, Rosh hashanah, Hanuka purim, Perėjimas, Šabas
Jeruzalė (Izraelis)
Senasis testamentas, Tora, Talmudas, Kabala
Shalom
Sikhaizmas
Sekmadienis
Gurudwara
Vaiskhi, Gugu Nanak gimimo diena
Amritsar (Auksinė šventykla)- Punjab, Indija
Guru Granth Sahib
Sat Sri Akal
Satja Sai Baba
Ketvirtadienis
Sai centrai
Guru purnima, Baba gimtadienis, Eeswaramma diena
Prasanthi Nylayam, Pietų Indija
 Mylintis Dievas, Sathyam Sivam Sundaram
 Sai, Rma, Om Sai Ram, Jai Sai Rma

5 žmogiškos vertybės: tiesa (Sathya), teisingas elgesys (Dharma), taika (Shanti), Love (Prema), nesmurtavimas (Ahimsa).
9 žmogiškosios nuodėmės (priešai):  pyktis, geismas, pavydas, gobšumas, išdidumas, neapykanta, prisirišimai, baimė, nerimas.


 Religijos yra keliai pas Dievą. Mylėkit visus, tarnaukite visiems, padėkite visada, neskaudinkite niekada.
Brangiausias šventasis objektas yra XVa. auksinis Buddha War Trimitr šventykloje, Bankoke, Tailande. Tai trijų metrų 58 tonas sverianti auksinė statula. Jos vertė daugiau nei  50 milijonų JAV dolerių.
Sri Rangam šventykla Tiruchirappalli, Tamil Nadu, Indija, yra didžiausia pasaulyje Induistų šventykla.
Didžiausia bažnyčia yra Taikos Mergelės Bazilika Yamoussoukro, Gebenių pakrantė. Ji talpina 7 000 sėdimų vietų.
Didžiausias piligrimų centras yra Loretto Šv. Mergelės Marijos namai Italijoje. Juose apsilanko 3,5 milijonai piligrimų (kaip pristatoma turistams) per metus, tai  trim kartais daugiau nei apsilanko Lourdes, Prancūzijoje.
Metinis piligrimizmas (arba Hajj) Mekoje, Saudo Arabijoje, pritraukia du milijonus piligrimų.
Auksinė šventykla Amritsar, Indija yra didžiausia Sikhų šventykla, pritraukianti 200 000 žmonių per svarbias šventes. Antras šventyklos aukštas yra padengtas 400kg auksinių lapų ir šimtais brangakmenių.
Daugiausi  Krikščionių turinti bažnyčia yra Romos katalikai su daugiau nei milijardas tikinčiųjų.
Dvasingiausia šalis yra Indija. Todėl visos Dieviškos inkarnacijos yra Indijoje. Dievo spalva (žmogiškos formos)- tamsi (melsva) pilnai inkarnacijai (Poorna Avathar), pvz. Shiva, Rama, Krsna, Sathya Sai Baba (vario rudumo auksinė ). BABA yra šiuolaikinė gyvenanti tarp mūsų Dievybė- pažinkite palaimą! Baba gyvena tobulą gyvenimą. Jis niekada nedaro klaidų ir niekada nekalba netiesos. Disciplina yra inteligentiškos gyvybės ženklas. Nėra darbų, kurių Baba nepadarytų tik panorėjęs. Jis veikia per mus, padarydamas mus savo instrumentais taip duodamas mums Ananda (Palaimą).
Sai Baba apie save sako- Kur tik mano šlovė yra giedama, aš įdiegiu save. Aš ne skatinu šlovinti tik vieną vardą ar vieną formą, ypatingai dabartinį vardą ar formą. Mano noras nėra pritraukti žmones prie savęs ir atitraukti nuo kitų mano formų garbinimo. Jūs galite pagalvoti, kad aš stengiuosi savo, jūsų taip vadinamų,  stebuklų pagalba atkreipti dėmesį pririšti žmones prie būtent savęs. Tačiau tai nėra taip. Šie taip vadinami stebuklai tėra spontaniškas savo dieviškos galybės įrodymas. Nėra būtinybės palikti savo išsirinktą Dievą ir priimti naują Dievą tik todėl, kad pamatėte ar išgirdote mane. Garbinkite ir toliau jūsų pasirinktą Dievą jums jau pažystamomis eilėmis ir pamatysite, kad artinatės prie manęs vis labiau, nes visi vardai ir visos formos yra mano.
Vatikane (Roma) renkasi tik krikščionys, Mekoje tik musulmonai ir Haridwar‘oje tik Induistai, o Prasanthi Nilayam‘oje renkasi visų religijų, rasių, spalvų,  įsitikinimų ir kastų, kalbantys įvairiomis kalbomis ir plūstantys miniomis iš visų pasaulio kontinentų žmonės. Baba sako: „Kam bijoti, jei esu čia?“ Prisiminkite, jei Dievas kada atėjo į žemę pilna savo galia, didybe ir šlove, šiandien tai Avataras  Sri Sathya Sai Baba, neabejokite tuo.
„Palaiminti yra tie, kurie pamatys ir pažins Dievo karalystę. Palaiminti yra tie, kurie paveldės Dievo karalystę. Palaiminti yra tie, kurie supras Dievo didybę. Palaiminti yra tie, kurių širdys tyriausios, jie pajaus ir mėgausis Dievo šlove.
Rankos, kurios padeda yra šventesnės nei besimeldžiančios lūpos.
Tarnaudamas žmogui, tarnauji Dievui. Tarnavimas yra trumpiausias kelias pas Dievą.
Kūryba yra Dieviška, imitavimas- žmogiška.
Kiek tu artimas Dievui, tiek Dievas artimas tau.
Dievo palaima yra kaip draudimas. Ji padės jums sunkią valandą be jokių apribojimų.
Tas, kuris ištikimas ir daro dorus darbus yra tikrieji dangaus šeimininkai ir gyvens amžinai(Koranas).
Aš atėjau sėti tikėjimo Dievu sėklų (Baba).
Heroizmas glūdi jausmų užkariavime (Baba).
Padaryk taip, kad tėvas ir motina tavimi didžiuotųsi, padaryk motiną laimingą (Judaizmas).
Daugiausia Sai garbintojų per žmogų- Fidži.
Didžiausia ir labiausiai paplitusi tarp žmonių šventė- Kalėdos (švenčiamos visame pasaulyje).
Žmogus gimsta kaip aukščiausia biologinė gyvybės rūšis (viso yra 8 400 000 rūšių) (Chaurasi Lakh)
Žmogus viešpatauja kaip didžiausias brangakmenis visoje Dievo kūrinijoje. Augalai turi gyvybę;  gyvūnai turi gyvybę ir protą; žmogus turi gyvybę, protą ir aistrą pasiekti Dievą; negyvi daiktai to neturi (Baba).
Išlaikykite savo protą ir kūną tobulos kondicijos, tai yra pirmieji rekvizitai trokštamiems tikslams pasiekti (Rig Veda).
Nors žmogus turi širdį, jis elgiasi beširdiškai (Baba).
Baba niekada nespaudžia niekam rankos. Visi jam lenkiasi ir liečia(jei pasiseka-pabučiuoja) jo kojas. Jis niekada neprašo pinigų, nes visi pasaulio turtai yra po jo kojomis. Baba apie charakterį sako:“ Jei yra širdy teisingumas, charakteryje bus grožis. Jei charakteryje yra grožis, namuose bus harmonija.  Jei namuose bus harmonija, bus tvarka tautoje. Jei bus tvarka tautoje, pasaulyje vyraus taika.“ „Malonumas yra pertrauka tarp dviejų skausmų. Kai kažkas ieško ramybės, darbo pakeitimas yra ramybė. Nesėdėkite be veiklos“. „Protas mato atskirumą, meilė mato bendrystę. Meilė yra įrankis nuginkluojantis oponentą; meilė gimdo meilę. Ji bus išspinduliuota atgal; ji turės tik vieną reakciją-meilę. Meilės kelias yra vienintelis kelias pas Dievą. Dievas yra meilė, gyvenk mylėdamas. Leiskime žmonijai gyventi meilėje.“
Dieviškoji žinia nuo Sathya Sai Baba:
Apginti doruosius, sunaikinti blogio darytojus ir pastatyti teisingumą tvirtai ant kojų aš inkarnuoju iš amžių į amžius. Kada tik ashanti arba disharmonija apima pasaulį, Dievas inkarnuoja žmogaus forma nustatyti prashanti , arba taikos, siekimo režimus ir iš naujo išmokinti žmonių bendruomenę taikos kelių. Šiuo metu režimai ir santvarkos pavogė taiką ir vienybę iš šeimos, iš mokyklos, bendruomenės, religijos, miesto ir valstybės.

„Allaho akbar, la Illaha ila Allah“. Tai šventa Islamo formulė. Ji sako, kad Dievas yra super-labiausiai suverenus; Alahas yra nenuginčijamai neprilygstamas visatos Valdovas. Jis vienintelis vertas garbinimo. Sai Baba sako: „Tas, kas nemate kelio pas Alahą, lieka aklas pasauliui. Jis klajoja kaip aklas tarp žmonių“.
Kūrėjas (gamyba ir manufaktūra). G- generatorius (kūryba); O- Organizatorius(palaikymas); D- destuktorius (naikinimas). Gynėjas(teisingųjų, šviesiųjų ir žinių)- administravimas ir marketingas. Naikintojas (blogio, tamsos ir ignoravimo)- pardavimai ir distribucija.
12 didžiųjų gyvųjų religijų (įkūrėjai)
1.       Induizmas (Shiva, Rama, Krsna)
2.       Krikščionybė( Jėsus Kristus). Pastarosios dienos šventieji(mormonai)(Joseph Smith 1830); Kristaus bažnyčia (JAV) (Thomas and Alexander Cambel); Jehovos liudytojai(Charles Russell 1870).
3.       Islamas (pranašas Mohammed)
4.       Konfucionizmas (Konfucijus, Kung Fu-Tse)
5.       Judaizmas (Abraomas, Mozė, Izaokas, Jokūbas)
6.       Budizmas( Gouthama Buddha)
7.       Sikhizmas (Guru Nanak, Gobind Singh)
8.       Taoizmas (Lao Tse, Lao Tzu)
9.       Zoroastrionizmas (Zaratrustra)
10.   Džainizmas (Mahaveera)
11.   Šintoizmas (Mikoto-Kami, Yasumaro)
12.   Baha‘i Tikėjimas (Baha‘u‘llah)

Induistas reiškia – tas, kuris šalinasi prievartos.
Visos inkarnacijos yra kokios nors disciplinos įkūnijimas.
Jėzus niekada nepasidavė Šėtono keliams todėl, kad jo disciplina buvo gyvenimas. Yra geriau duoti, nei gauti- sakė Jėzus.
Religija- reiškia susijungti vėl su Dievu. Yra daug religijų, bet Dievas vienas. Yra daug tautų, bet žmonija viena. Yra daug šaliu, bet Žemė viena. Yra daug kalbų, bet reikšmė viena. Yra daug formų, bet Dievas beformis. Visos religijos yra mano, visi vardai ar formos yra mano. Pakvieskite bet kokiu vardu, ir aš atsiliepsiu. Baba
Baba sako, kad jis atėjo pamaitinti religijos šaknis ir jis užsiima suderinimu ir suvienijimu visų skirtingų elementų skirtingose religijose į stiprią meilės srovę, kuri atstatys ir atgaivins visą žmoniją. Jo ašrame Prasanthi Nilayam ir visose Sathya Sai organizacijose, kurios veikia jo vardu, siekiama tikėjimų vienybės. Jis moko, kad religija turi gesinti nesantaiką ir skatinti nesavanaudiškumą ir besąlygišką meilę.
„Mokslas studijuoja kūriniją. Dvasingumas studijuoja kūrėją“- Baba. „Kiekviena diena tampa gera, kai ją praleidžiame su Dievu“. „Laimės paslaptis yra ne daryme, ka mėgstame, o mėgime daryti tai, ka darome“.
Vedos moko, kad žmogus turi garbinti Dievą dėkodamas už jo palaiminimus. Bibilija moko, kad žmogus turi melsti taikos ir praktikuoti labdaringumą. Koranas turėtų žmonės rodyti gailestingumą kančioms ir pasiduoti Dieviškajai valiai. Budistiniai tekstai moko atsikratyti prisirišimų ir jausmų kontrolės. Zeda-Avesta veda žmogų atsikratyti blogų savybių ir švytėti savo vidine didybe. Baba
Jėzus padarė 10 stebuklų (plius 10), Baba padarė virš milijono stebuklų. Didžiausias stebuklas tai Puttaparthi Super Specializuotos Ligoninės pastatymas Indijoje. Ji pripažinta PSO kaip geriausia pasaulio ligoninė. Visas gydymas(įskaitant širdies, plaučių, kepenų ir smegenų operacijas) yra nemokamas; mirtingumas- beveik nulis. Ligoninė vadinama „gydančio šventykla). Visis čia dirba nemokamai ir Dieviška meilė yra ryšys rišantis daktarus, pacientus ir personalą. Čia nėra medicininio ar sveikatos draudimo. Kodėl? Todėl, kad Baba yra pats didžiausias, absoliutus ir galutinis DRAUDIMAS. Nėra nė vienos iškeltos bylos šiai ligoninei (žmogus negali bylinėtis su Dievu). Aš galiu diagnozuoti ir išgydyti ligas be medikinio mokslo- Baba.

Baba sako: „Jei visa žmonija susijungtų ir naudotų dangų kaip popierių, visų medžių šakeles kaip pieštukus, ir okeaną kaip rašalą, jie vis vien nesugebėtų pilnai išreikšti mano didybės“
Sri Sathya Sai Babos vardai:
PARTHI WASI
PARTHI RAM
PURUSHOTAM GURU
SAI RAM, NANAK SAI
VISHWASWARUPA
RAHIM, TAO, ESU SAI
ALLAH SAI, MAULA SAI                                                                                                                                                                 
PARTHI PURI
SAI KRSNA JEHOVAH
SAI SHANKARA
SAI MATA PITA
PRASHANTI NILAYA RAM
PRASHANTI WASI RAM
DEENA NBANDHU SAI
NATH SADGURU
SAI MAA VAHIGURU
SATH CHIT ANANDA
AHURA-MAZDA
SWAMI
Dieviškasis progresas yra teisingas
gyvenimas, geri darbai, 
moralus elgesys

Sathya Sai Baba gimė 1926 metais, lapkričio 23 dieną, Putapartyje (Puttaparthi), Indijoje. Dieviškasis simbolis- plaukų karūna. Žemėje bus 97 metus, t.y. paliks Žemę 2022 metais. Sai Babos palydovės nėra, nes Sai Baba yra ir Dievas, ir Deivė viename. Bhagavan Sri Sathya Sai Baba reiškia Tikrasis /oji Dieviškasis/oji  Tėvas Motina. Jis atėjo Kali Yuga laiku. Sathya Yuga prasidėjo 2001 metais.
„Mano religija neturi geografinių ribų, Mano religija yra grįsta tiesa ir nesmurtavimu. Mano religija draudžia neapyktaną. Religija skirta ne išskirti žmones, ji skirta sukurti ryšiui tarp jų.“ (Mahatma Gandhi) Mohamedas, Dievo pasiuntinys sakė“ Jei jūs patenkinti tuo ką davė Dievas, jūs būsite turtingiausi iš visų žmonių“. Tik mintys apie Dievą ir intensyvi meilė jam suteikia ramybę. (Baba)
Geriausias maldų kiekis:
Baba sako- 24min./dieną (3x8min)
Musulmonai meldžiasi 25min./dieną (5x5min.)

Geriausias laikas maldai:
Idealiausias laikas  4:00-6:00 saulėtekis (SURYA UDAY)
                                     17:00-19:00 saulėlydis (SURYA ASTRA)              

Baba sako „Gyvūnai turi priežastį ir laiką mylėti, bet ne žmonės“. „Pradėkite dieną su meilei, pripildykite dieną meile, praleiskite dieną su meile, baikite dieną su meile, tai kelias pas Dievą“.
Dievas yra švelnus ir mėgsta švelnumą ir švelnumui garantuoja tai, ko negarantuoja prievartai. Mohammed

Dievo kaip žmogaus istorija:
Pradžioje buvo žodis
Žodis buvo su Dievu
Žodis buvo DIEVAS (OM,AUM, AMEN, AMEEN)
Dievas sukūrė Visatą pagal savo atvaizdą
Didžioji sprogimo teorija
Žemės amžius 15 milijardų metų
Ir Dievas taip mylėjo pasaulį
Dievas nusileidžia į Žemę, kai vaikšto Žemėje
Dievas gyvena Indijoje (žmogiška forma)
Dievas gyvena Prashanti Nilayam- aukščiausioje taikos buveinėje, rojaus kibirkštyje Žemėje.
Mylintis Dievas- Sathya Sai kalba
Sathyam Shivam Sundaram
Kelias pas Dievą
Veidas į veidą su Dievu
Sai Baba- stebuklų žmogus, Dievas tarp mūsų (žmogiškoji forma)
Pokalbis su Dievu
Dievas ir jo pamokslai
Mūsų Dievas ir jūsų protas
Mano Baba ir aš, Baba yra Dievas
Ar Sai Baba Dievas?
Jis yra Dievas, tu esi Dievas, mes esame Dievas
Dievas tėvas ir aš esame viena
Dievas Baba ir aš esame viena
AUM SRI SRI SRI SAI RAM (AMEN)
Jėzus yra Dievas
Garbinkime Dievą
Baba yra tėvas
Allah ho akbar
Dievas didis
OM NAMAH SHIVAYA
JAI SIA RAM
JAI SRI KRISHNA
BUDDHAM SARANAM GACCHAMI
OM SAI RAM
Tarp Baba  pasekėjų yra priimta, kad Sri Sathya Sai Baba yra antrasis atėjimas paminėtas Biblijoje(Šv. Jono apreiškimų knyga), kitų šventųjų raštų ir pranašavimų, tarp jų Cayce (JAV), Nostradamus (Prancūzija), Aurobindo (Indija) ir pranašo Mohammed (Meka).

Didžiausia sinagoga- Emanu-El šventykla Penktojoje Aveniu 65ojoje gatvėje, New York City. 37 928 kv. pėdų plotas. Talpa- 5500.
Didžiausia Budistų šventykla- Borobudar, prie Džakarto, Indonezija. 403 kv. pėdų plotas.
Didžiausia pasaulyje katedra- Dieviškoji Šv. Jono katedra, New York vyskupija, JAV.  121 000 kv. pėdų plotis . Katedros nava ilgiausia pasaulyje- 601 pėdų.
Didžiausia pasaulyje mečetė- Shah Faisal mečetė, Islambadas, Pakistanas. Tapla- 100 000 maldų halėje/teismo salėje ir toliau 200 000 žmonių greta esančioje žemėje.  Viso komplekso plotas- 46,87He.
Didžiausia religinė šventė (susirinkimas) pasaulyje yra MAHA KUMBH MELA, kuri vyksta kas 12 metų Allahabad‘e, Indijoje prie Pryag- 3 šventųjų upių įsiliejimo vietoje (Gangos, Jamunos ir Sarasvati). Ji tęsiasi ė savaites ir surenka daugiau nei 20 milijonų žmonių.
Didžiausia pagal struktūrą religinė šventovė yra Angkor Wat, Kombodžoje, padengianti 402 аkrus, pastatyta prieš 1150 metų Dievui Vishnu. Tai turtingiausia pasaulyje induistų šventykla. Metinis jos biudžetas apie 100 milijonų USD ir daugiau. Viso 15 000 pilno etato darbuotojų.
Didžiausia tradicinė induistų šventykla ne Indijoje yra SHREE SWAMINARAYAN, Neasden, Londonas, JK, kuri dengia 102 018 kv. pėdų ir pastatyta iš 26 300 akmeninių dalių. Atidaryta 1995, rugpjūčio 20. Ji buvo puošta 1526 amatininkų Indijoje ir metais vėliau pervežta Londoną. Bochasanwasi  Shree Akshar Purushottam Swaminarayan Santha (BAPS) induistų vedinių šaknų religinė asociacija.  Su daugiau nei  šventyklų ir 600 centrų 45 šalyse dvasinio lyderio Pramukh Swami Maharaj dinaminės lyderystės dėka organizacija labai greitai auga.

1 komentaras:

  1. Na... čia daugiau buvo informacinis bukletas, bet jame yra nemažai įdomios informacijos, faktų ir minčių :).

    AtsakytiPanaikinti