2011 m. vasario 8 d., antradienis

7 Dangūs ir Žemės po jais

Ši angelų istorijos dalis yra su daug skirtingų teologų duodamų pavadinimų. Ji vadinama:
-       Septyni dangūs ir septyni pragarai
-       Septyni dangiški rūmai ir septynios tamsos pilys
-       Septyni dangūs ir septynios žemės.
Tai būtų kažkas panašaus į mūsų pasaulio aukštumas ir žemumas. Septyni dangūs sukrauti vienas ant kito tiesia linija.
Pristatau šią informaciją kombinuodama paeiliui 7 Dangus ir 7 Žemes.
Portretinę septynių Dangų  sintezę dariau aš, naudodama visą po ranka esančią informaciją.        Steli :-)
Pirmasis Dangus
Šamayim arba Šamain
             1- asis dangus, Šamayim ribojais su Žeme ir valdomas Archangelo Gabriel.
            Tai žemiausias iš Dangų. Jis ribojasi su mūsų pasauliu ir , kaip manoma, buvo Adomo ir Ievos gyvenama vieta. Šis pirmasis ir arčiausiai esantis prie Žemės dangus veikia Žemei kaip šešėlinis veiksnys.
            Šis dangus turi debesis, vėjus ir aukštesniuosius vandenis. Tai dviejų šimtų angelų astronomų, kurie stebi žvaigždes, namai. Užbaigiant šio dangaus vizualinį paveikslą asmuo turėtų pamatyti kaimynystėje gyvenantį legioną sniego, ledo ir rasos angelų sargų.
            Šv. Pauliaus Apokalipsėje šis regionas vadinamas „pažadėtąja žeme“. Ji aprašoma, taip „Dabar kiekvienas medis nešė vaisius dvylika kartų per metus ir jų vaisiai buvo įvairūs ir skirtingi, ir Aš mačiau šios vietos suformavimą ir visą Dievo darbą, ir Aš mačiau tenai dvylikos uolekčių palmes ir kitas dešimties uolekčių, o žemė ten buvo septyniskart šviesesnė nei sidabras.“
Pirmoji Žemė
Šio pasaulio gyventojai yra Adomo palikuonys. Pasakojama, kad ji nyki ir be džiaugsmo, bet yra mažai apie ją žinoma.
Antrasis Dangus
Rakvija arba Rakija
Antrasis dangus  Rakvija valdomas Archangelo Rafael ir Zachariel, ir, pagal Enochą, būtent šiame danguje įkalinti puolę angelai visiškoje tamsoje laukia paskutinės teismo dienos. Ji tam tikru metu buvo Jono Krikštytojo gyvenamoji vieta.
Antroji Žemė
            Šio pasaulio žmonės, taip pat Adomo palikuonys, buvo medžiotojai ir žemdirbiai. Jie buvo prakeikti beveik visuomet esančiu liūdesiu. Kada neliūdėjo, jie kariavo. Buvo tikima, kad lankytojai ten nueidavo su atmintimi ir grįždavo neprisimindami jokių praeities įvykių.

Trečiasis dangus
Sagun or Šehakim
            Trečiasis dangus yra unikalus dėl įvairių priežasčių. Pagal Enochą, pragaras randasi šiaurinėse trečiojo dangaus ribose. Sagun, (arba Šehakim) valdomas Archangelo Anahel ir trijų jam pavaldžių saraimų: Jagniel, Rabakyel ir Dalkviel. Čia gyvena Archangelas Azrael ir Islamiškasis mirties Angelas.
            Šiauriniame šio dangaus regione yra ugnies upė, kuri teka per šalčio ir ledo žemę. Čia angelai baudžia nedoruosius.
            Pietinės žemės yra gausos rojus, laikomas Edeno sodu, kur po mirties ateina teisingųjų sielos. Čia teka dvi upės: pieno ir medaus upė bei vyno ir sviesto upė. Tai rojus, lyg „Čia būtų galima rasti Gyvybės Medžius. Nuostabūs dangiškieji sodai, tai vieta, kur po mirties eina tobulos sielos ir yra saugomi 300 šviesos angelų.“ Taip pat rašoma, kad įėjimas į šį dangų yra auksiniai vartai.
Trečioji žemė
            Nors šis pasaulis yra vienas iš šešėlinių, joje taip pat buvo medžiai, džiunglės, miškai ir sodai.
Ketvirtasis dangus
Mačanon or Mačen
            Ketvirtasis dangus Mačanon yra valdomas Archangelo Mykolo (Michael). „Tai dangiškosios Jeruzalės vaizdas, šventosios Šventyklos ir jos Altoriaus“ (Godwin, 122 psl.). Tai čia, pagal Enochą, randasi tikrasis Edeno Sodas, ne trečiajame danguje.
            Sakoma, kad tai Kristaus miestas ir gimtasis angelų dvaras.
            Šv. Paulius Apokalipsėje aprašo, kad „Jis visas iš aukso, 12 sienų apsupo mane ir 12 buvo viduje. Buvo 12 didžiausio grožio vartų apie šį miestą ir 4 upės jį juosė. Buvo upė medaus, upė pieno, upė vyno ir upė sviesto.“
Ketvirtoji Žemė
            Šis pasaulis turi dvi saules ir yra labai sausas, Miestai čia yra labai turtingi ir nuostabūs, bet gyventojai nuolat ieškojo požeminio vandens. Sakoma, kad šie žmonės turėjo gražius bruožus ir buvo pilni dvasinio tikėjimo.
Penktasis dangus
Matej arba Mačon
            Penktasis dangus Matej yra Dievo, Aarono ir Keršto Angelų dvaras/namai. Gražiame pietiniame regione galima rasti Dievą, o šiaurinės ribos, sakoma, valdomos Metatrono ir jo Archangelo dvynio Sandalfono ar Samaelio (Kamaelio, Čamuelio). Šis regionas lyg didelis ugnies ir dūmų vaakumas, kuris neturi tvirtos žemės nei viršuje, nei apačioje.
Baisi nederlinga žemė yra vieta, kur, kaip pasakojama, įkalinti puolę Grigoriai (stebėtojai) angelai kurie nusidėjo ir apsigyveno su moterimis ;hmm!!!
 "Na, asmeniškai aš manau, kad taip nelabai gali būti, ne mes, žmonės, buvome palaiminti Jo didžiausia dovana- Laisva Valia- ir aš manau, kad bent jau Angelai buvo palaiminti tokia pačia dovana. Aš tikiu, kad jei angelai pasirenka „pulti“ į žemiškojo gyvenimo patirtį ir eiti reinkarnacijos keliais, tame nėra nieko blogo. Nepamirškime, kad mes esame taip pat angelai, kurie pamiršo kaip skristi“.
Pietiniuose regionuose, kita vertus, gyvena tarnaujantys angelai, kurie nesibaigiančiai keičia Dievo šlovinimus.
Penktoji Žemė
Čia gyvenantys žmonės, atrodo, yra kvailoki. Jų pasaulis turi raudoną saulę ir yra labai sausa. Žmonės turi dvi skyles galvoje vietoj nosies, kad galėtų lengviau kvėpuoti sausu ir plonu oru.

Šeštasis Dangus
Zebul
            Šeštasis dangus Zebul valdomas Archangelo Zachiel (Sachiel) ir paklūsta princesei Zebul (dienos metu) ir Sabat (nakties metu).
            Ši audringa, užpustyta sniegu gyvenamoji vieta yra septynių feniksų ir septynių Cherubinų, kurie gieda Dievo šlovę, namai. Čia gyvena ir daugybė kitų angeliškų būtybių.
            Čia lyg angelų žinių Universitetas, kuriame studijuodami masyvai dalykų įskaitant astronomiją, ekologiją, metų laikaus ir žmoniją.
Šeštoji Žemė
            Čia sezonai yra labai ilgi. Šios žemės gyventojai gali keliauti iš vienos žemės į kitą ir yra apdovanoti galimybe kalbėti visomis kalbomis. Ši žemė, sakoma, yra vieta, kur galima rasti Pragarą, visus septynis jo sluoksnius vienas ant kito. Aukščiausias sluoksnis yra Šeol, kurį seka, prakeikimas, mirties vartai, mirties šešėlio vartai, tyla, triumas ir giliausia duobė.
Septintasis Dangus
Arabot
            Septintasis dangus yra švenčiausias iš visų dangų. Arabot valdomas Archangelo Kassiel ir yra Dievo ir jo Dangiškojo sosto namai. Jis taip pat yra sielų, besiruošiančių gimimui, buveinė.
            Jis taip pat aukščiausiųjų angelų ordinų- Serafimų, Cherubinų ir Sostų- namai.
            Tai septintasis Dangus, kuriame Isaijus trumpai pamatė Dievą ir Kristų bei „girdi Aukščiausią programos savo (Kristaus) žemiškai manifestacijai ir grįžimui diktavimą.“
Septintoji Žemė
Šio pasaulio forma yra labai panaši į Žemės. Turi kalvas, kalnus, žemumas ir lygumas. Čia gyvena 365 rūšys įvairių keistų gyvių. Šie gyviai varijuoja nuo dvigalvių iki turinčių keletą kūnų, bet yra laikomi teisiaisiais. Jie laikomi gana aukšto lygmens ir gyvena vandens gyvenimą randamą čia. Jie turi unikalią savybę prailginti gyvenimą, arba prikelti mirusiuosius.

Daugiau įdomybių
Enochas 2,8 sako, kad Edeno Sodas ir Gyvybės Medis yra randami trečiajame danguje.
Zohar pamini 390 Dangų ir  70,000 pasaulių.
Gnostikas Basilides laiduoja 365 Dangus.
Jellenek ( Beth Ha-Midrasch) prisimena legendą, kurioje pasakojama apie 955 Dangus.
Enochas 2 sako, kad yra Dešimtasis Dangus. Čia 8-tasis Dangus vadinamas Muzalot. 9-tasis Dangus yra 12 Zodiako ženklų namai ir vadinamas Kukhavim. 10-tajame Enochas matė “Dievo veido viziją” ir jis vadinamas Aravot (hebrajiškas terminas 12-kai Zodiako ženklų)
Sumaištis dėl Dangaus skaičių aišku yra dėl fakto, kad zodiako ženklų negali gyventi Danguose, pavadintuose jų vardais.
Septintojo dangaus pavadinimas atsiranda Dvylikos Patriarchų Testamente ir kituose žydiškuose apokrifuose, o taip pat panašiai aprašomas senųjų Persų ir Babiloniečių. Persai vaizdavo Visagalį aukščiausiame- septintajame- danguje „sėdintį didžiuliame baltame soste, apsuptame sparnuotuoju cherubinų.“ Koranas taip pat pasakoja apie 7 Dangus.


Dangiškieji Dangaus sergėtojai



1asis dangus
2asis Dangus
3asis Dangus
  1. Suria
  2. Tutrečial
  3. Tutrusiai
  4. Zortek
  5. Mufar
  6. Ašrulyai
  7. Sabriel
  8. Zahabriel
  9. Tandal
10. Šokad
11. Huzia
12. Deheboryn
13. Adririon
14. Khabiel
15. Tašriel
16. Nahuriel
17. Jekusiel
18. Tufiel
19. Dahariel
20. Maskiel
21. Šoel
22. Ševiel
  1. Tagriel (vadas)
  2. Maspiel
  3. Sahriel
  4. Arfiel
  5. Šahariel
  6. Sakriel
  7. Ragiel
  8. Sehibiel
  9. Tandal
10. Šokad
11. Huzia
1. Šeburiel (vadas)
2. Retsutsiel
3. Šalmial
4. Savlial
5. Harhazial
6. Hadrial
7. Ragiel



 
4asis Dangus
1. Pačdial (vadas)
2. Gvurtial
3. Kzuial
4. Ščinial
5. Štukial
6. Arvial (arba Avial)
7. Kfial
8. Anfial






5asis Dangus
6asis Dangus
7asis Dangus
1. Tečial
2. Uzial
3. Gmial
4. Gamrial
5. Sefrial
6. Garfiel
7. Grial
8. Drial
9. Paltrial
1. Rumial
2. Katmial
3. Gehegial
4. Asabrsbial
5. Egrumial
6. Parzial
7. Machkial
   (Mrgial, Mrgivel)
8. Tufrial
1. Zeburial
2. Turtbebial
 


Paimta iš http://www.steliart.com/angelology.html
Vertė Laura Čelo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą